четвъртък, 7 януари 2010 г.

Ре-зер-ви-раййй!!!

Три са големите културни революции от първата декада на 21-ви век (по мое скромно мнение, разбира се):
The Knife, Facebook и лоу кост полетите.
Какво общо имат те помежду си, ще ви обрисувам със следната случка:
В късната сутрин на Ивановден (днес), все още спяща, отварям фейсбук и разбирам от доста по-ранобуден приятел, че извънземните от The Knife са създали...хм...саундтрак към експериментална ОПЕРА!!! Операта, моля ви се, е базирана на Дарвиновия „Произход на видовете“ (все по-хубаво става:) и се нарича Tomorrow, In a Year.
Трейлър от това напълно чалнато чудо може да се види тук.
Сърцето ми направи троен лупинг, когато разбирах, че тази музикална революция ще се случи утре и вдругиден (8-9.01.2010) под носа ни - в Атина. Малко по-късно обаче премина в самодоволна аритмия, защото на 22 март революцията ще бушува и в Будапеща, а симпатягите от WizzAir със сигурност летят до там, казвам си аз. А и всичко това е чудесен повод за разходка до Будапеща броени дни преди рождения ми ден, продължих да се самонавивам.
И да, Wizz наистина летят до Будапеща, но от Бургас и то чак от 12-ти юни....
Няма да скрия, че останах доста разочарована и за малко да загубя симпатията си към компанията. На всичко отгоре е и унгарска - как може да няма пряка връзка между София и братския унгарски народ!?!
После обаче видях, че от ДНЕС тръгват доста приятни новогодишни намаления.
Сега отворете добре уши:
10 000 места на специални цени са в продажба от 7 до 14 януари и започват от 43.99 лева с всичко включено в една посока. Периодът на пътуване е от днес чааааак до 23-ти октомври, а дестинациите са Айндховен, Венеция, Брюксел, Дортмунд, Милано, Рим, Болоня и Франкфурт. Последните две линии са чисто новички, но ще бъдат пуснати през май, заедно тези до Париж и Мадрид (за тях обаче няма намаления. Гадини:)
За близо година и половина криза видяхме банкрути на не една и две лоу кост компании, някои от които оперираха и на нашия пазар. Не знам как го правят Уизчетата, но не само че криза не ги лови, но и се разрастват със завидни темпове. Свалям им шапка за чудесния пазарен подход и им пожелавам успех, защото с или без концерт, няма нищо, нищо, нищо по-хубаво от това да се пътува изгодно ;)))))

2 коментара:

  1. Лелеее, сега му е времето да получа премия и да избягам от хазяите за 2 дни. Ще бъде - Аз, жената и баровете, и улиците и све. Ех, пътува ми се !!!

    ОтговорИзтриване