вторник, 9 март 2010 г.

Шопинг-тур без да слизаме от ските - новата атракция в София

Гледката от прозореца ми на работа разкрива един достолепен бор, отрупан в сняг. Красиво е. Пет метра под полезрението ми обаче на земята, не е красиво. Кишата, калта и локвите са до глезен. Една грешна стъпка и цял ден си с мокри крака.

Снегорините са минали откъдето са минали и са избурали снега на тротоарите, а сутринта съвестни граждани с лопати ринеха снега от тротоарите и го хвърляха... отново на улицата...Това е някакъв дебилен омагьосан кръг, който никога няма да престане. За жалост снегът с вградена екстра-вътрешно опесъчаване от Сахара не стигна до София. Поне в това да ни беше улеснила милата природа, защото наистина сме държава на Божията милост.

Предлагам вместо да рекламираме Витоша като място за ски, да рекламираме направо "Витошка". Никакви снегорини повече, нека улиците имат плътна покривка и тогава пускаме оферта - бомба: Елате в София и направете незабравим шопинг-райд без да слизате от борда или ските!
Ще изтрепем рибата, къде другаде има такова нещо?!

Само внимавайте с релсите и избягвайте контузии, че лекарите стачкуват и не се знае някой ще ви обърне ли внимание. И въобще, избягвайте да се разболявате в България. Лечението тук на всичко е много трудно, а често дори не искат и да знаят, че си болен.

Ако това ви успокоява и в Барселона било много зле. Мене обаче не ме. Щото в Барселона такъв сняг не били виждали от 1962, но у нас го виждаме всяка година и всяка година е като за първи път.
И си мечтая не за снегорини, а за снегояди. Да, такива съществуват и дори ги ползват на разни места. Например в Москва. Те засмукват снега, а не го избутват към тротоарите, след което го товарят в камиони и го извозват извън града. И тъй като всяка година има снежна зима в България, все си мисля, че няколко такива няма да са лоша инвестиция поне за столицата, нали?

П.С. Между другото, на фона на цялата кална приказка, каквато е България днес, една малка победа е фактът, че областният управител на Сливен Марин Кавръков е върнал на общинския съвет в града решението, с което кметът Йордан Лечков поиска от държавата да му предостави безвъзмездно публичната държавна собственост в Природен парк Сините камъни над града, за което наскоро писах тук. Решението на областния управител е заповед и не може да се обжалва. Честитка!

Няма коментари:

Публикуване на коментар