вторник, 16 февруари 2010 г.

Ще спиш ли с мен в самолета?

Според прочуване на сайта Skyscanner всеки осми или 13% от хората биха се радвали или поне не биха имали против да споделят с непознат леглото си по време на полет. Знам какво си мислите, но не, не става дума точно за секс, макар да не е изключено. Споделяне на леглото трябва да се приема в случая буквално.

Става дума за иновацията Skycouch, разработена от Air New Zealand, която превръща редицата от три седалки в удобно легло. В края на миналата година Skycouch беше пуснат в експлоатация като първото разтегателно икономично легло в самолета. И първото голямо подобрение в комфорта на икономичния клас от 20 години насам.

Авиокомпанията предлага следната опция: Ако двойка закупи двете места, може да вземе и третото със съществена отстъпка и да ползва Skycouch. Леглото е с капацитет за двама души и то с нормални размери, и то в доста сериозна близост един до друг. Честно казано, най-удобно изглежда, когато двамцата са гушнати.

Според проучването на Skyscanner обаче 13% от пасажерите нямат против да поделят леглото с непознат и има немалко случаи, когато пътниците правят уговорка с някой, с който са се запознали на чек-ин опашката. Може би това е нова ера в отношенията между хората на височина 20000 фута. Това не знаем със сигурност, но за всеки случай технологията обещава нова ера за икономичния сегмент в авиопревозите. Изобретението на Air New Zealand се очаква да стане изключително търсена екстра за далечни полети. Въпреки че доплащане от 1100$ за третата седалка никак не ми звучи икономично.

1 коментар: