четвъртък, 4 февруари 2010 г.

Любовта като много лош маркетинг

Отново наближава "традиционният български" празник "Св. Валентин" и пространството започва да се изпълва с непоносим кич. Оферти за любовни уикенди преливат по и-меилите. На където и да се обърна, то са сърца, сърца и пак сърца.

А офертите са повече от цветущи: от неизбежните десерти "Венера", "Афродита", "Валентино" и прочие през салатите "Море от любов" и "Любовен трепет", основните ястия "Влюбеният Шекспир", „Цветовете на любовта“ и цели менюта „Бъди моят Валентин“ до още по неизбежните наименования на виното - "Любовен елексир", "Любовна омая" и т.н. тинтири-минтири.

Тази година обаче някои хотелиери съвсем загубиха акъла си.

Започвам с хотел Сезони в Трявна, където целия месец февруари гостите могат да се наслаждават на специалното любовно предложение. То се нарича „Интимно и елегантно“. Вечерята се казва „В името на розата“, нощувката - „Вариации в шоколадови обятия“, а закуската е „Свежа утрин с пяна на капучино“.
Нямаше как в главата ми веднага да не се роди следната сцена: Дружина пияни рицари от тайния орден на Розенкройцерите („В името на розата“) цяла вечер пируват в изобилие от вино. Следва дива оргия с тъмнокожи девойки („Вариации в шоколадови обятия“), както подобава на един таен рицарски орден, а на сутринта към оргията се включват и няколко бели девойки за разнообразие („Свежа утрин с пяна на капучино“).

В четиризвездния и с претенции за луксозен и стилен СПА Хотел Девин обаче просто ми взеха акъла и засега остават непобедими. Тук всичко си има име:

  • безалкохолно „Желая те” (мегастрастна фантичка?)
  • вино „Глътка страст” (само глътка? никаква страст не може да събуди у мен това количество...)
  • салата „Копнеж” (е, копнеж, копнеж... колко да е копнеж!)
  • основно ястие „Приеми сърцето ми” (на скара или задушено?)
  • пърленка „Любовен пламък” (намалете малко огъня, предпочитам я на жар!)
  • торта „Изпепеляваща целувка” (...с много люти чушлета?...!)

При някои празничното вдъхновение е ескалирало до много тежка форма на пълна поетична помия:
"Любовта е танц прекрасен, птица, която трябва да лети.
Тя може веднъж да Ви докосне, но вечено да продължи.
Танцувайте този танц на любовта в Калина Палас, Трявна".

Амин!
Сигурна съм, че инфантилността на родните хотелиери не свършва до тук, но спрях с издирването на бисерите, защото просто не издържах повече...

1 коментар: