петък, 28 май 2010 г.

Лондон 2012 с най-зловещите олимпийски "човечета" в историята

Уау, цялото това внимание е чудесно, туитна наскоро новата олимпийска икона Уенлок. Той и неговата половинка Мандевил бяха показани на света преди десетина дни и, разбира се, веднага бяха атакувани с куп подигравки, най-вече от канадците, които пък имат да си го връщат заради многобройните критики в британската преса по повод качеството на организацията на зимните олимпийски игри във Ванкувър.

По мое мнение, подигравките си имат стабилна основа. Лондонските маскоти са направо плашещи, зловещи, еднооки, чудовищни версии на телетъбис. Или в най – добрия случай - ходещи извънземни пениси, както отбелязва канадската преса. Освен че са еднооки и нямат лица въобще, главите им напомнят ретро телевизори, а вместо длани имат рачи щипки.

Канадският министър на икономиката пък също се включи в подигравките с остроумен туит:

Това се получава, когато се създават коалиционни правителства.


Според официалната версия, лондонските маскоти са направени от последните две капки стомана (?), останала от строежа на олимпийския стадион. Те имат камери, вместо очи и таксиметрови лампи на главите си.

Каквото и да са мислели създателите им, Уенлок и Мандевил имат малко общо с идеята за милите, гушливи и направени, за да бъдат обикнати,

символи на Олимпийските игри като мечока Миша от Москва, пандата Джингджинг от Пекин и дори нелепия, но мил Куатчи от Ванкувър. Даже двете ледени буци Нев и Глиц от Торино излеждаха симпатични. Но тези двамата напомнят на класически образи от детски кошмар.

Както писа един от авторите на Лонли Планет, щастливи сме да се возим на London Eye, но не искаме то да ни гледа!

.

Няма коментари:

Публикуване на коментар