петък, 2 април 2010 г.

Особености на националния туризъм : Българщина във Вароша!

Вароша, Ловеч

Старият квартал Вароша в Ловеч е много приятно, красиво и живописно място. Идеално за разходка, за снимки, за хапване. Зеленина, стари къщи, прекрасна гледка към целия град, старинната крепост на хълма, църквата.

Наистина хубаво място, което крие и други изненади: къщата на академик Йордан Иванов във Вароша е бастион на българщината с всички прилежащи й символи. Ще я познаете по задължителното знаме с емблемата на БНС. Мне, това не е просто още един от "патриотите" на БНС. Най-хубавото предстои.


Както ни информира голяма табела, туй старо къще е ни повече, ни по-малко от културна институция-сграда на Международната академия по българознание, иновации и култура (респект!) или накратко МАБИК. А акад. Д-р. н.а.м. Иванов е ни повече, ни по-малко от народен лечител психо-физиотерапевт.


Нека сега да пристъпим към най-доброто. Всестранно надареният гений-учен-патриот, без да иска ми се струва, че е поставил началото и на лечебния туризъм в града, защото болежки цери всякакви. Както ни информират визитките и бележките на вратата, академикът лекува:
1. яйчници!!! (болни, здрави, всекви!)
2. овариални кисти
3. миоми
4. бучки по гърдите (!?!?!?)
5. аднексити
6. запушени канали
7. матка (ако продължава така, ще започне да предлага и смяна на пола направо!)
8. обръщане на бебета от седалищно за нормално раждане!
9. бебета по желание - момчета или момичета (чрез силата свише, разбира се!)
10. безплодие при жените
11. дисменурея - нередовен мензис
12. сърдечни заболявания


Всъщност не става ясно дали господина е специалист по последното, тъй като бележчицата е изрязана точно през последната точка.
Освен това Иванов предлага още консултации и услуги в следните области:
- биолокационни измервания
- психофизеотерапия
- биостимулиращо въздействие върху хора, животни и растения
- диагнистициране
Плюс, че консултира относно разкриване на природни, археологически и исторически богатства.

Ако си мислите че това е всичко, много се лъжете. Човекът е още и носител на международната награда Арката на Европа '93 и е доказан народен лечител по психофизеотерапия и радиоестезист, член на УС, но не става ясно на какво (може би на МАБИК), член на организацията на обединените българи и има блог в интернет.

Ти да видиш. Хвала на таквизи българи.

Как няма, мама му стара, кой да иде и да ти изтрещи осемнайсе солени глоби за квото се сетиш...

2 коментара:

  1. Ти, дето си писал статията. Наясно ли си какво означава думата "академик". Имаш ли представа. Защо не пробваш да придобиеш бакалавър, магистър или доктор. Това е все едно някой с 8- ми клас да обсъжда делата на Президента. Смешно е.

    ОтговорИзтриване