вторник, 12 януари 2010 г.

Първият лоу кост хотел в София easyHotel Sofia отваря врати днес

Успехът на една градска дестинация се определя от много фактори, един от които неизменно е разнообразието от места за настаняване. Нискобюджетните хотели в последните години набират огромна популярност, а сега, в период на криза, направо са суперхит. За щастие и София се сдоби най-после с такъв хотел.
Първият нискотарифен хотел в София официално отваря врати за гости днес. easyHotel Sofia работи на франчайзингов принцип и е клон на британската верига easyHotel част от еasyGroup (най-популярни с авиокомпанията си easyJet) Намира на столичния булевард Тодор Александров и ул. Алдомировска.
Това, че първият нискобюджетен хотел в столицата е именно част от easyHotels, е доста радостна новина. Хотелите от тази верига са едни от най-свежите и симпатични лоу кост хотели, които по дефиниция се отличават със спартански условия и ограничено пространство. Но easyHotels имат свои собствени стандарти в архитектурата и обазавеждането. Хотелите им са разпознаваеми със свежите цветове, минималистичните, но модерни и функционални мебели, както и самостоятелните санитарни възли към стаите. В света на лоу кост настаняването това се води за лукс.

Софийският хотел също е изграден и оборудван по стандартите на easyHotel. Сградата е на 9 етажа (с асансьор) и има общо 57 двойни стаи (със собствен санитарен възел) - 48 малки, 8 стандартни, и една за хора със специфични нужди (в инвалидна количка). Цените започват от 10 EUR и растат в зависимост от датата на резервация и от типа на стаята. Подобно на лоу кост авиокомпаниите и тук цената се покачва в периоди на голямо търсене.
Разбира се, хотелът не разполага с ресторант. Не се предлагат и каквито и да е екстри, тъй като основният механизъм за поддържане на ниска цена при нискотарифните хотели е пестене от разходи за обществени пространства и от услуги. Все пак се предлагат няколко допълнителни екстри срещу заплащане от 2 евро за денонощие - WiFi високоскоростен интернет, кабелна телевизия, гараж, съхранение на багаж и др.
Хотелите на easyGroup функционират в Англия, Кипър, Унгария и Швейцария. Освен в София, през 2010 г. предстои откриването на още 2 хотела - в Дубай и в Берлин.

6 коментара:

  1. Толкова е low cost че е по 100 евра на вечер :)

    ОтговорИзтриване
  2. :) Не знам къде видя сто евра, но цената за малка двойна стая в резервационния сайт започва от 10 евро. Това, разбира се е начална цена. И расте с всяка резервация за деня и периода. Колкото по-рано резервираш, толкова по евтино. Също както при лоу кост полетите. Обявяват начална цена от 20 евро, но последните места стигат до 200...Няма пълно щастие:)

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  4. Много ме зарадва тази новина, Аничка, обмислям настаняването на приходящи роднини там! :))))

    ОтговорИзтриване
  5. Е ако наистина е по сто евра на вечер доста ще си помисля за това място.Това да не е хотел на пет или шест звезден.Все пак не бива да забравяме, че луксовете в отделните страни са различни, а в нашата страна стандарта и обслужването не са едни от ценените професии.Изглежда доста добре, макар и малко по малък .Може би в началото цената ще по висока за да си избия парите по - бързо хахахах надявам се д ни пишете и да ни информирате пак за различните хотели.

    ОтговорИзтриване
  6. Макар и да съм от София, не съм го виждала този хотел, дори не знае за него и се радвам, че сега ни пишете.Определено изглежда доста добре, но по скоро бих предположила , че е някоя от всичките бизнес сгради.Надявам се и цените наистина да са й добри.Но не са за всеки, може би тези,които просто искат да се покажат колко са богати ще го използват тъй като цените,които тук ни пишете са изумително високи и по - добре да спиш на някоя пейка.

    ОтговорИзтриване