понеделник, 18 януари 2010 г.

Хотелите на звездите

Известният туристически сайт TripAdvisor наскоро представи десет хотела със знаменити собственици, оценени достойно от потребителите. Ще забележите и колко много самите хотели приличат на притежателите си. Така де, нали не очаквате Глория Естефан да върти хотел за ски в планината, а Клинт Истууд – супермодерен бутиков хотел в града?!

Рустикален лукс с Робърт Редфорт: Sundance Resort в Сънданс, Юта

ТрипАдвайзър препоръчва комплекса на Робърт Редфорт за романтично бягство или за меден месец. Нощувката е със средна цена около 600 долара. Малко скъпичко, но пък според портала си струва. Sundance Resort е разположен в подножието на планините Тимпаногос върху цели 6000 акра сред зелени хълмове и булбукащи поточета. Според почитателите на комплекса става дума за онази типична селска прелест, съчетана с отлично обслужване и възможности за т.нар. outdoor activities. „Робърт Редфорт направи услуга на всички ни с този комплекс, осавяйки верен на природата и щадяйки красотата на каньона“, отбелязва един от потребителите в сайта.

Градски шик с Робърт Де Ниро: The Greenwich Hotel в Ню Йорк

Хотелът на големия актьор се отличава със стилен декор, но също не е от евтините със средно $579 за нощувка. Потребителите в ТрипАдвайзър говорят за тънката елегантност и безплатните снак кошници в стаите на Greenwich Hotel. Разположен на тиха улица в Трибека, хотелът предлага 88 уникални стаи и апартаменти плюс вътрешен басейн в дзен стил, затворен в 250 годишна японска бамбукова къща.Относно клиентелата на хотела, един от посетителите свидетелсва: “Отбихме се в стаята с графиките за чаша кафе и минути по късно на съседната маса Мел Гибсън реши да направи същото“. Колко сладко:)

Подмладяващи процедури с Оливия Нютън-Джон: Gaia Retreat & Spa, Бруклет, Австралия

Оценен като най-добрият хотел в Бруклет, ключовите думи тук са релаксация и СПА, пакетните предложения обаче започват от 1825 долара за две нощувки двойна стая. Бутиковият хотел на брилянтинката има само 20 стаи, но за сметка на това предлага спокойствие и тишина (дори шумопоглъщащи настилки), здравословна храна, пълно СПА обслужване, фитнес център и релаксиращ басейн. Потребителите споделят за невероятното, едва ли не магическо чувство за спокойствие хотела....Хм, може, може..

В джунглата с Франсис Форд Копола: Blancaneaux Lodge, Сан Игнацио, Белиз

Blancaneaux Lodge е от хотелите, в които вниманието към госта и обслужването са особено на почит, но хотелът на Копола се отличава също и с архитектурата си, която се слива с природата наоколо.

Всъщност няма как, като се има предвид, че се намира в покрайнините на планинския резерват Pine Ridge Forest. Комплексът много еко със своите оупън еър пространства, хамаци и сламени покриви, но това не означава, че не е мега луксозен.


Живот на плажа с Глория Естефан: Costa d'Este Beach Resort, Веро Бийч, Флорида

На едно нещо гостите на плажния шикозен комплекс на певицата няма да станат свидетели и то е Глория да се прави на дива наоколо. Всъщност Costa d'Este блести с перфектна локация до плажа, басейн, СПА, кубински ресторант и със собственичката си, която обича да прекарва там време с приятели, весело разговаряйки с гостите си и без да отказва молба за снимка или автограф. Така казват де.

Модни преживявания с Донатела Версаче: Palazzo Versace, Мейн Бийч, Куинсланд, Австалия


Ако хотелът на Версаче не е стилен, не знам кой би бил. Висшата мода и гостоприемството обединяват сили в тренди хотела на Донатела на Златния бряг в Австралия. Дори малките подробности там са създадени, така че да отразяват бранда Версче, включително луксозните подаръчета като миниатюрните флакончета парфюм Версаче в стаите. С толкова много изобилие на едно място, не е изненадващо, че потребителите в сайта TripAdvisor казват, че да отседнеш там е сигурен начин да почувстваш за мъничко какво е да си наистина много, много богат.

На мисия с Клинт Истууд: Mission Ranch, Кармел, Калифорния

Когато многократно награждаваният актьор и режисьор Клинт Истууд, който притежава и къща наблизо, закупил историческото Mission Ranch през 1986 година, той спасил 22-та акра на полуострова Монтерей на Кармел от неизбежното застрояване. Mission Ranch е симпатична и семпла фермерска къща с 31 уникални стаи, гледка към океана и овчици, които пасат на поляната. Е, какво да е друго.


Треска за къмпинг с Кейт Пиърсън: Kate's Lazy Meadow Motel, Маунт Тремпър, Ню Йорк

След дълго бродене по света като вокалистка на групата B-52, Кейт Пиърсън прихванала мания по бунгалата и караваните и решила да отвори Kate's Lazy Meadow Motel, близо до Удсток. Гостите имат избор от кичозни къмпинг бунгала в стил 50-те години или винтидж каравани Airstream. Последните са жестоки, между другото. Това може и да не е луксозно настаняване, но потребителите на ТрипАдвайзър отсядали там, са единодушни за това колко куул се чувствал човек от факта, че е в къмпинга на Кейт:)


Да броим овце с Джон Малкович: The Big Sleep Hotel, Ийстборн, Велокобритания

За разлика от другите скъпарски изпълнения, нощувката тук струва около 90 долара. Това не го споменавам напразно, а поради факта, че потребителите в ТрипАдвайзър признават, че са били изкушени да посетят хотела на гениалния актьор именно заради изгодната цена, локацията до морето и тренди репутацията. Освен тях посетителите са оцнили високо цялостното качество на хотела спрямо цената, отличната закуска, за която не се доплаща, както и фънки декора, включващ снимки на Малкович и кожени завеси:)


Рокерско с Боно и Едж: The Clarence, Дъблин, Ирландия

Закупен през далечната вече 1992 от не съвсем безизвестните членове на U2 Боно и Едж, The Clarence Hotel в Дъблин се намира съвсем близо до Temple Bar – популярен район, където да се направиш на нищо, без да влагаш твърде много усилия в придвижване от един бар на друг, тъй като за щастие се намират един до друг . Или както го наричат - нощен живот. Повечето гости хвалят хотела предимно заради локацията му и отсядат в него заради улеснението да се приберат бързо и лесно, след като вече са се направили на нищо, както и да се отъркат за кратко в света на своите любимци.



Няма коментари:

Публикуване на коментар