вторник, 12 януари 2010 г.

Спират автобусите до Витоша.

Насред зимния сезон родните институции сътвориха поредната си идиотия. От днес се спират автобусните линии с номера 61, 62 и 66 до природен парк "Витоша".
Посочената причина е липсата на възможност за издръжката на линиите, въпреки че досега, за да се стигне до Витоша се пътуваше на два етапа - с карта или билет за градски транспорт до сп. "Бялата чешма". След нея се плащаше отделно по 1,50 лв.
От днес ПП "Витоша" е достъпен само с автобусите, които пътуват до началните станции на лифтовете - 122 и 123 - до кабинковия лифт в Симеоново, и 93 - до седалковия лифт в Драгалевци. Както и с автомобил, разбира се.

Имам няколко въпроса.

1. Защо се спира обществен транспорт до природен парк и се принуждават хората да използват собствените си автомобили, когато цял свят се опитва да ограничи движението с личен транспорт и да стимулира обществения поради екологични причини?!? Още повече че говорим за ПРИРОДЕН ПАРК!
2. Защо тези мерки се предприемат насред зимния ски сезон? Дали в момента не се прави мечешка услуга на собствениците на лифтовете на Витоша. Много добре знаем кои са.
3. Защо се отнема правото на тези, които нямат лични автомобили и пари за доста скъпия лифт, да се качат в планината? Разходките на Витоша бяха едно от малкото удоволствия на доста възрастни хора, например.
4. Може би ако се инвестира в нови автобуси и пътуването до Витоша се превърне в удобно и комфортно, мнозина ще се откажат от автомобилите си и линиите ще станат по-рентабилни. Не мислите ли?

3 коментара:

  1. сега е момента да станеш велосипедист, копеле.. егати тъпотията

    ОтговорИзтриване
  2. ние ще станем. ама качи баба си на колело. или на лифта. да видим как:)няма кой да мисли в тия институции просто

    ОтговорИзтриване
  3. Това е пълна кретения. Но както никой не направи нищо, когато спряха автобусите до Златните мостове и пуснаха частна маршрутка, така и сега вероятно нищо няма да стане.

    Все пак има вариант за гражданска акция, в крайна сметка възрастните хора не могат да си позволят да плащат по 10 лева по няколко пъти в месеца.

    Толкоз за грижата за "народното здраве", природата и всичко друго, което развяват около избори...

    ОтговорИзтриване