понеделник, 11 януари 2010 г.

One More, please. Новият бар на Шишман определено заслужи вниманието

Не обичам да се прибирам веднага след работа. Предпочитам да вечерям някъде набързо и след това да обиколя баровете по Шишман, по-рядко по 6-ти септември. Знам, че не е Сохо, нито дори Таксим, но тази част на софийския център е спасението на няколкостотин ей такива като мене. Работещи, несемейни и уморени от тъпотиите наоколо млади хора.
Проблемът е, че споменатите две улици не са безкрайни, а броят на баровете по тях е обзорим дори в рамките на една по-дълга вечер и с мнозина от посетителите вече и кътните си зъби знаем. Така че всеки нов бар е добре дошъл. Ако не хората, поне обстановката да е различна.

Последното попълнение на Шишман отвори преди броени дни и се помещава в къщата на номер 12- една такава розова и симпатична, в бароков стил. Освен, че е нов, другото предимство на бара е, че е неочаквано приличен.
Казва се

Bar One Мore – още един бар или пък бар за още едно,


май всеки решава за себе си какъв смисъл да вложи. За мен определено е „още едно“.
Признавам, че първото ми посещение беше късно вечерта и на няколко питиета. Направиха ми впечатление следните неща:
Първо, атмосферата беше някак уютна и приятна и най-важното: най-сетне бар, който да не е спестил от читава вентилация. В One Мore се диша нормално. Нещо, което не можем да кажем за останалите в района.
Второ, самият бар с жълти и сиви райета е доста поп арт и някак закачливо резонира с по-тежкия стил на помещението, но без да дразни.
Трето, тоалетната е супер.
Четвърто, музиката е приятна, без да се натрапва.
И пето, питиетата са малко по-скъпи от нормалното за Шишман (5.30 за малко уиски), но може да се преглътне на фона на всички останали предимства.

Няколко дни по-късно, реших да посетя One More трезва като репичка и на дневна светлина, за да проверя да не би случайно уискито да ме е подвело в преценката.
Та отидох да пия кафе и доустанових, че обстановката е още по-симпатична и още по-уютна, отколкото я поменех. Има няколко къта – с мека мебел, с масички тип френско кафене, с барчета. Впечатление правят и някои малки, симпатични детайли – етажерката със списания на влизане, красивата посуда, истинските цветя на масичките.
Кафетата бяха сервирани със захар, сметана, бисквитка и шотче бейлис. Не знам дали последното върви в комплект или просто барманът реши , че сме симпатични, но каквото и да беше, много добре се получи.
В One More предлагат и храна. Менюто е кратко, но добре подбрано - сандвичи, салати и десерти. Трябва да призная обаче, че цените са доста високи. Петнадесетина лева за салата си е множко, от където и да го погледнеш. Както и 7-8 за десерт.
Всъщност, беше ми адски приятно да си изпия кафето в One More. Беше ми приятно да си изпия и уискито. И с удоволствие ще продължавам да го правя, но май ще пропусна хапването.

П.С. За мое голямо съжаление не разполагам със снимки, но грешката ще бъде поправена съвсем скоро.

12 коментара:

  1. Барът е чудесен, като на мен ми е особено приятен за следобедно или сутрешно кафе, има някаква идентичност и атмосфера, която напоследък все повече липсва в доминираната от унифицирани кафенета София.

    Облицовката от синьо и жълто на бара е уникална, адски mid-seventies, а тоалетната страшно ми харесва с диванчето за релакс в предверието.

    Иначе храната наистина е overpriced не само като за района, но и за типа заведение. Има поне 30 ресторанта с по-добра кухня, в които салата от 15 лева е рядкост.

    Но bonne chance с пожелание за още няколко такива места.

    ОтговорИзтриване
  2. барът е чудесен! готова съм навсякъде да си плащам по левче отгоре за уискито, ако мога да дишам нормално и да прекарам една приятна вечер на подобно място с добре изглеждаши хора:))

    ОтговорИзтриване
  3. споделям мнението ти, финдли. барът е супер и следобед, когато ти носят пристрастяващо вкусно блъди мери с целина. цените наистина са малко отгоре, но като се има предвид, че същите хора държаха парк бар, да им простим желанието да се придържат към ценовата политика за снобите около ул.шипка-ул.оборище-ул-сан стефано. и най-вече да се надяваме, че тъпите мутри с приходящите им надуваеми кукли с прави екстенжъни, няма да полазят и това място.
    и да не забравяме, че билката е наблизо.

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  5. хахах, да. ако полазят може да викнем билкарите да наминат да разчистят положението. и после да си ходят и те.ахахах

    ОтговорИзтриване
  6. :) е след това очарователно описание как да не идеш да провериш за "още едно". шишман е класика

    ОтговорИзтриване
  7. Радваме се, че One more ви харесва. Бихме искали само да ви споделим и причините за скъпата кухня. One more държи много на качеството и грамажите. Салатата от 15 лв е голяма (400 г) с най-добрите домати, които могат да бъдат намерени, биволска моцарела (която няма нищо общо с обикновената), качествено прошуто, хлебче и домашно песто. Не сме сноби, само държим на качествените продукти и на това една салата да бъде достатъчна за обяд.
    Cheers:-)

    ОтговорИзтриване
  8. Приемаме аргументите:)Успех!

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотно място!Сандвичите са превъзходни. Да наистина цените са малко височки, но пък си заслужава според мен! Персоналът е мил и усмихнат. Всичко е на ниво - адмирации!

    ОтговорИзтриване
  10. Обичам го това заведение , а персоналът няма грешка :)

    ОтговорИзтриване
  11. Уникална локация и уютна обстановка. Почти всяка сутрин си пия там кафето. Не ми харесва това, че не винаги има бисквитка към кафето /шотче с бейлис не съм виждала/, задимено е /на практика няма място чисто от дим, освен това пред входната врата/ и обслужващият персонал е разсеян. Много повече предпочитам да сядам в двора. Кухнята не ме е впечатлила особено /няма нещо изключително, което да е характерно само за там/, но все пак е добра. Има още какво да се желае.

    ОтговорИзтриване
  12. Мястото има ли опция за танци?

    ОтговорИзтриване