понеделник, 11 януари 2010 г.

София и Лондон – любов несподелена

Обичам Лондон. Харесва ми как се чувствам, когато вървя по лондонските улици, когато ходя по лондонските заведения, когато посещавам лондонските музеи и туристически атракции, когато се разхождам в лондонските паркове, когато се возя в лондонското метро. Чувствам се ДОБРЕ. Като нормален човек. Защото нещата там са направени така, че да се чувства добре човек.


Всичко това, освен мен, го знаят още милиони и милиони туристи от цял свят. Някои българи също. Оказва се, че


Лондон е била най-предпочитаната дестинация от Летище София за коледните и новогодишни празници.

В последната седмица на 2009-та година за 3900 пътници са отлетяли към Острова, което е значително повече от другите празнични дестинации като Виена, Франкфурт , Мадрид,Мюнхен и Париж.
За жалост обаче тази любов е напълно несподелена. Вложих много усилия в ровене из нета, но само за да открия, че София не попада в нито една класация за предпочитани места от британците за коледните и новогодишни празници. За сметка на това попаднах на класацията на Skyscanner ТОП 50 на най-търсените от британците дестинации въобще. Тя е подредена в зависимост от броя пътници, излетели до там от британските летища. София е на величественото предпоследно 49-то място:))Е, поне сме в класацията. Много европейски градове, дори столици, не присъстват в нея. А от балканските държави сме задминати само от Турция, Кипър и Гърция. Но за сметка на това с огромна преднина :))))
Ако сте много любопитни можете да разгледате класацията тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар