понеделник, 12 март 2012 г.

Сандвичи във Farmer's


Любимата улица Шишман продължава да се променя със страшна скорост и това важи с особена сила за номер 23, преди време познат като бар 703, а доскоро и като Taqueria. От няма и седмица там вече се помещава Farmer's - място за сандвичи, супи, салати и десерти с малко домашен и малко "зелен" уклон.

Farmer's предлага бързо хапване за радост на всички работещи наоколо. Разнообразието не е голямо, но пък са се постарали да бъде прясно и вкусно. Хареса ми това, че питките се пекат на място в три разновидности - бели, пълнозърнести и царевични, както и в няколко размера. В няколко размера са и сандвичите - малки, големи и екстра големи. Повечето предложения са с месо - свинско и телешко печено, пуешко пушено или с пилешки дробчета, но има и вегетариански - с печени зеленчуци. Цените им варират между 3 и 5 лв, а хлебчетата се продават и за вкъщи.


Ако не си падате по сандвичите, макар че тези са и с претенция да бъдат здравословни - нищо пържено, като дори картофките към тях са печени, имате избор между супа на деня - при моето посещение това беше царевична супа с анасон - и още три вида супа. Има и салати, които можете да сглобите по свой избор. Помислено е и за десерта - торти, бисквитки и шоколадови трюфели. Моят опит включваше торта от шоколадов трюфел, с която едва успях да се преборя, защото е доста тежка. От компанията се чуха много добри отзиви и от портокаловата торта със смокини и канела.

А, да, може да пиете и една домашна лимонада с мента, ако си падате по подобни напитки. Аз лично - не. И честно казано малко не разбирам свръхупотребата на "домашно" - колко да е домашно като е навън все пак. Но пък София все още не е преексплоатирана от здравословно-състейнъбъл-правимсигонамясто темата, така че засега тя поддържа интереса.

За финал - във Farmer's едва ли има нещо, дошло директно от фермата (без да бъда 100% сигурна), но пък е приятно, чисто, уютно, градско, със свеж интериор и вкусно, поне засега, местенце за бързо хранене, от което улица Шишман има нужда. Дано оцелее.

7 коментара:

  1. "Домашна лимонада" ще рече единствено, че някой е забъркал вода с изцеден лимон и захар (или при повече късмет, мед), а не е бутилирана на поточна линия газирана вода с есенции и аспартам.

    ОтговорИзтриване
  2. Сандвичите са феноменално яки! Благодарение на блога разбрах за мястото и благодаря за което :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни сандвичи и супи, а лимонадката кърти мивки.

    ОтговорИзтриване
  4. интересно място ми изглежда, не съм ходила, но задължително ще пробвам от техните вкусотии

    ОтговорИзтриване
  5. Не знам за лимонадата, но таратора им верно кърти мивки.

    ОтговорИзтриване
  6. Дано да оцелеят, защото всичко е много хубаво при тях, но уви наемът на помещението е гигантски :(

    ОтговорИзтриване
  7. desertite mnogo sa se razvalili ne si zaslujavat,ne gi prepora4vam,s edna duma otvratitelni

    ОтговорИзтриване