петък, 23 юли 2010 г.

Как се изопачават новини

Цецко Цветанов беше на посещение в Сънчев бряг, където се срещна с новото ръководство на Слънчев бряг АД. След срещата той каза, че незаконните обекти на територията на туристическия комплекс са 750 и те ще бъдат премахнати след края на туристическия сезон.
Сред обектите в нарушение имало както масивни сгради, така и временни обекти. Става дума основно за сергии и капанчета, сред които малка част са постройки, т.е. не само паянтови конструкции, но и такива с бетон и тухли. Думата хотел обаче не се среща никъде в изказването на министъра, а и силно ме съмнява, че току така ще тръгне някой да руши хотели.

Какво четем обаче в култовия сайт за дезинформация BNews:

Цветанов ще събаря 750 хотела в Слънчев бряг

"Вътрешният министър Цветан Цветанов може да разреши проблема със застрояването в Слънчев бряг".

По-нататък в текста естествено никъде не се споменва, че става дума за хотели. Но заглавието и лийда стигат. Вече си представих как Робин с тия две ръца и една кирка отива и започва да кърти незаконните хотели и сам разрешава проблема с презастрояването.

Еваларката на B News!

Открийте разликите


.
.

3 коментара:

  1. То и да има незаконни хотели, също е доста тъпо да се рутят. По-скоро трябва да се национализират и уползотворят. Стига сме разхищавали ресурси "хей тъй".

    ОтговорИзтриване
  2. 750 хотела няма в цялото Съни + Несебър, но е нужно да имаш поне малко обща култура.

    ОтговорИзтриване
  3. Изопачаването на новините не е само относно вида на незаконните обекти, а и относно компетентния за това орган, който не е нито министъра на вътрешните работи, нито оглавяваното от него ведомство(макар и да останахме с впечатлението в последната година, че в България има само една институция, а ДНСК - справка: Закон за устройство на територията. Все още действащ или...

    ОтговорИзтриване