петък, 21 май 2010 г.

In da factory

Хипстъри, юпстъри, растафари, обикновени правежи, пълни изтрещявки, редови купонджии, гей фрийкове и стрейт фрийкове, вегани и екоманиаци, фешън адиктс, артисти и творци, заядливи журналисти и сговорчиви журналисти на дежурните си нощни обиколки, употребяващи и злоупотребяващи, отегчени контета, пияндета, всякакви уонабис...

Харесвам партитата и събитията, които събират тълпа от уникални индивидуалности. А никой не го прави по-добре от списание Едно. И вчерашното парти в бившия завод Зрънчо по повод новия брой на Едно не беше изключение.

В The Fridge

Готино е да има събития на нетрадиционни места. Изживяването е различно. Напоследък интересът към старите индустриални постройки като алтернативни места за купони и събития определено е висок. Партито на DJ Mag миналия ноемви в бившия хладилен завод още го помня с добро. Просто мястото някак пасна перфектно.

Партито на DJ Mag в бившия хладилен завод

Някои от старите производствени места дори придобиват трайно ново въплъщение- например галерията The Fridge в бившата шоколадова фабрика на ул. Овче поле, фабриката на ул. Бенковски, където е Чайната и Склада – шоурум и галерия, Studio Dauhaus в Павлово и т.н. В много индустриални градове по света цели огромни фабрики са превърнати в клубове, музеи, арт пространства....в какво ли не.
Зрънчо е интересно място, още повече че пази свежи следи от соцбитието си.

Склада по време на Sofia Design Week 2009

Не бих отишла отново обаче на парти точно на това място. Никакво проветрение. Още през първия час коридорите бяха обвити в никотинова мъгла, а към полунощ на доста хора започна да ни призлява от концентрацията на тютюнев дим и липсата на кислород. При това все пушачи. На следващия ден чувството е все едно си бил отровен, което всъщност си е горе долу така.

Иначе един палец горе за събитията на Едно и още един за вдъхването на живот на старите фабрики.

.

Няма коментари:

Публикуване на коментар