събота, 8 май 2010 г.

2004 бири за фенове!

Не знам защо са набедили Брюксел за най-скучната европейска столица откъм забавления, заведения и нощен живот. Аз лично останах със съвсем друго мнение след недългия си престой там, макар че, признавам, не е парти центърът на Европа.
Мотаейки се по малките забутани улички обаче, човек може да се натъкне на доста интересни места.

Уличката на Delirium Cafe

И едно от тях е Delirium Cafe. Какво ми ти кафе, това е раят на бирените фенове. Заведението е записано в рекордите на Гинес за най-богата бирена листа - предлагат се 2004 бири от цял свят!

Менюто в Делириум представлява една въздебела папка и докато я разглежда човек, осъзнава, че колкото повече разгръща, толкова по-малки стават шансовете му да вземе решение.

Голямото меню

Ето защо се насочваме съм "краткото" меню - стотина от най-популярните и най-поръчвани бири, както и тези местно производство. Бирарията има и собствена марка бира Делириум. Кратко, кратко..колко да е кратко. След още 15 минути мъдрене, логичната стъпка е да помолиш някой от барманите за съдействие.

Шортлистата

За щастие момчетата са мили. След три-четири улесняващи избора въпроса (светла/тъмна/плодова/жива? по-лека/по-силна? по-газирана/по-негазирана? лагер/пилзенер/ейл? и т.н.) ти поднасят с усмивка ледена чаша с "That's your beer, lady. Cheers!"


Крановете за наливна бира - като пушки :)

Три часа по-късно си открил, че има много твои бири, а колко още не си опитал...Когато си тръгваш, леко клатушкайки се, навън отдавна не е слънчев следобед. Там, под земята, времето определено тече по-бавно.

Хубавото на Делириум е и фактът, че тук може да се пуши, за разлика от много други заведения в Брюксел. Клиентелата - младежи и бирени фенове. Цените - умерени. Популярните бири са между 3-4 евро за полвин литър. Музиката не е водещ елемент, но е приятна - инди, алтърнатив, софт рок и др.

Страничката с румънската бира Ursus

Декорацията е много бирена - халби и подноси от цял свят, вкл. и български. Само дето ми стана малко тъпо, че сред меню от 2004 бири, няма ни една родна.

Не само че няма в наличност. България не фигурира в менюто въобще. След Бенин, Боливия и Бразилия идва ред на Камерун и Канада... Не посмях да попитам защо така. Че каквото и да ми бяха отговорили най-вероятно щеше малко да ме хване срам...
.
.

2 коментара:

  1. От сърце благодаря, че ме разхождате насам натам! И хубави идеи давате! А сега - дзън-н-н!!! Е, в Младост и с Каменица, но пак е мн хубаво!!!!!!

    ОтговорИзтриване