Бум за портфейла и още как. Десетина лева за бургер май са си множко, както и да го
погледнеш.
Все пак ако:
- се доверим на твърдението, че се използва „единствено
подбрано, сочно ирландско телешко Black Angus, нарязано и смляно същата сутрин”
и „всички предложения в менюто се приготвят на място без да се използват
замразени, консервирани или полуготови продукти”
- отбележим, че се предлагат безплатно хубави и скъпи сосове
- вземем предвид локацията и вероятно високия наем
- вземем предвид също така приятно семплия интериор в
типичния и разпознаваем стил на архитектурно студио Funkt
- сложим една прилична надценка, не само заради избиването
на инвестицията, а и заради положеното в мястото внимание и отношение към
детайла
- и накрая признаем, че бургерите са наистина много, много
вкусни
То е възможно сметката да се доближи до въпросните девет-десет
лева, което обаче тотално не променя факта, че за България и дори за
центъра на София това са ужасно много пари за санвич.
Може би за това и в „Boom! burgers&steaks” на ул. Кърниградска 15, на ъгъла на бул. Витоша, има основно чужденци.
Отвъд това
признавам с ръка на сърце, че бургерите наистина са много вкусни. Предлагат се
в няколко вариации, повечето класически в американски стил, но има и някои
интересни моменти като например този, да замените чедъра с рокфор например. Приготвят
се на големи барбекюта почти пред погледа на клиентите и вървят чудесно с
пържените картофки. Други предложения от менюто са няколко салати, също твърде
скъпи и черешката на тортата – телешки рибай и бон филе стек, съответно за 28 и
34 лв.
Шест точки за
чийзкейка, беше чудесен.
Всъщност няма
нужда да преразказвам менюто, можете да го видите тук.
Напитките са
почти приятна изненада:
- английски бири
като Honey Dew, Hobgoblin, London Porter и London Pride (има и
по-непретенциозни като Heineken);
- много вино в
големи и малки бутилки, при това не от масовата ширпотреба. Виното като цяло
липсва в 99% от заведенията за бързо хранене, по силата на коя логика – не мога
да отговоря, така че браво за този акцент;
- шейкове, с които
заведението се гордее.
Казах почти приятна изненада, защото лошата новина са отново цените, разбира се – към 8 лв за английските бири, 3.50 – 4 за останалите, 5 лв за шейка, а с цените на виното не се запознах, тъй като в заведенито са решили, че няма да имат меню за напитките, а вместо това сервитьорките ще осведомяват клиентите за тях, с което пък те никак не се справят добре, но however...
Могат да се кажат добри думи за интериора: красиво, чисто,
свежо. И цветно за щастие. Този път Funkt (още снимки от заведението тук) са
открили и някои различни от обичайните декоративни елементи и материали –
например тухлите. И както отбеляза Гладната акула, ако някога открият и байца,
е-хеееееее!
Та това е
положението, фолкс. Всеки е свободен да прецени струва ли си.
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеДнес посетих въпросното заведение. Хареса ми, че е много приятно и изчистено откъм дизайн и музиката беше доста подходяща и ненатрапчива. Тъй като от известно време се опитвам да не ям месо, трябваше да се задоволя с единствения вегетариански сандвич в менюто на заведението. И той беше вкусен. Може би най-вкусния такъв който съм ял. Ако вървяха и с безплатни картофки, щеше да е перфектно, но уви. За съжаление цената, която платих леко ме изненада. Другото което не ми хареса бе чакането. Много бързо рабрах, че това не е fast food заведение. И грамажите там са далеч от нашенските. В това отношение веджи сандвича на Farmer's ги бие (или поне мен ме нахранва повече). Иначе не отричам, че е вкусно.
ОтговорИзтриванеP.S.: ако ти е интересно, пробвай веган сандвича (този с гуакамоле) на Supa Star на Шишман. доста е приятен.
ще опитам, мерси:)
ОтговорИзтриванеПо-добре да има качествен бургер на висока цена, от колкото да няма. Както беше до сега :-)
ОтговорИзтриванеБезспорно е доста скъпо, но, честно казано, никъде не съм пробвала по- вкусен стек.
ОтговорИзтриване