събота, 27 октомври 2012 г.

Boom! burgers&steaks



Бум за портфейла и още как. Десетина лева за бургер май са си множко, както и да го погледнеш.

Все пак ако:
- се доверим на твърдението, че се използва „единствено подбрано, сочно ирландско телешко Black Angus, нарязано и смляно същата сутрин” и „всички предложения в менюто се приготвят на място без да се използват замразени, консервирани или полуготови продукти”
- отбележим, че се предлагат безплатно хубави и скъпи сосове
- вземем предвид локацията и вероятно високия наем
- вземем предвид също така приятно семплия интериор в типичния и разпознаваем стил на архитектурно студио Funkt
- сложим една прилична надценка, не само заради избиването на инвестицията, а и заради положеното в мястото внимание и отношение към детайла
- и накрая признаем, че бургерите са наистина много, много вкусни
То е възможно сметката да се доближи до въпросните девет-десет лева, което обаче тотално не променя факта, че за България и дори за центъра на София това са ужасно много пари за санвич. 

Може би за това и в Boom! burgers&steaks на ул. Кърниградска 15, на ъгъла на бул. Витоша, има основно чужденци.


Отвъд това признавам с ръка на сърце, че бургерите наистина са много вкусни. Предлагат се в няколко вариации, повечето класически в американски стил, но има и някои интересни моменти като например този, да замените чедъра с рокфор например. Приготвят се на големи барбекюта почти пред погледа на клиентите и вървят чудесно с пържените картофки. Други предложения от менюто са няколко салати, също твърде скъпи и черешката на тортата – телешки рибай и бон филе стек, съответно за 28 и 34 лв.
Шест точки за чийзкейка, беше чудесен.


Всъщност няма нужда да преразказвам менюто, можете да го видите тук.

Напитките са почти приятна изненада:
- английски бири като Honey Dew, Hobgoblin, London Porter и London Pride (има и по-непретенциозни като Heineken);
- много вино в големи и малки бутилки, при това не от масовата ширпотреба. Виното като цяло липсва в 99% от заведенията за бързо хранене, по силата на коя логика – не мога да отговоря, така че браво за този акцент;
- шейкове, с които заведението се гордее.

Казах почти приятна изненада, защото лошата новина са отново цените, разбира се – към 8 лв за английските бири, 3.50 – 4 за останалите, 5 лв за шейка, а с цените на виното не се запознах, тъй като в заведенито са решили, че няма да имат меню за напитките, а вместо това сервитьорките ще осведомяват клиентите за тях, с което пък те никак не се справят добре, но however...


Могат да се кажат добри думи за интериора: красиво, чисто, свежо. И цветно за щастие. Този път Funkt (още снимки от заведението тук) са открили и някои различни от обичайните декоративни елементи и материали – например тухлите. И както отбеляза Гладната акула, ако някога открият и байца, е-хеееееее!


Та това е положението, фолкс. Всеки е свободен да прецени струва ли си.
                                                                                            

5 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Днес посетих въпросното заведение. Хареса ми, че е много приятно и изчистено откъм дизайн и музиката беше доста подходяща и ненатрапчива. Тъй като от известно време се опитвам да не ям месо, трябваше да се задоволя с единствения вегетариански сандвич в менюто на заведението. И той беше вкусен. Може би най-вкусния такъв който съм ял. Ако вървяха и с безплатни картофки, щеше да е перфектно, но уви. За съжаление цената, която платих леко ме изненада. Другото което не ми хареса бе чакането. Много бързо рабрах, че това не е fast food заведение. И грамажите там са далеч от нашенските. В това отношение веджи сандвича на Farmer's ги бие (или поне мен ме нахранва повече). Иначе не отричам, че е вкусно.

    P.S.: ако ти е интересно, пробвай веган сандвича (този с гуакамоле) на Supa Star на Шишман. доста е приятен.

    ОтговорИзтриване
  3. По-добре да има качествен бургер на висока цена, от колкото да няма. Както беше до сега :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Безспорно е доста скъпо, но, честно казано, никъде не съм пробвала по- вкусен стек.

    ОтговорИзтриване